Parmesanost
Äkta Parmigiano-Reggiano av högsta kvalitet som lagrats i 24 månader. Perfekt både i matlagning och att äta som det är!
Äkta parmesanost av högsta kvalitet
Parmesanosten är en otrolig råvara som kan avnjutas på många olika sätt. Vi svenskar är vana att använda den i matlagning, som en ingrediens i risotton och som riven topping på köttfärssåsen till exempel. Men nu är det dags att ta din smakupplevelse till nästa nivå! Visste du att parmesanost till exempel gör sig alldeles utmärkt som tilltugg?
Gör succé på nästa middagsbjudning genom att helt enkelt skära upp parmesanen i “munsbit”-stora bitar och servera istället för kanapéer, oliver eller det “gamla vanliga”. Vill du krydda njutningen ytterligare tar du lite äkta balsamvinäger från Modena och ringlar över osten innan servering. Fungerar alldeles utmärkt till fredagsmyset istället för ostbågar dessutom! Enkelt, nyttigt och otroligt smakfullt.
På samma sätt borde parmesanosten ha en given plats på din nästa ostbricka! Ersätt brie-osten eller gorgonzolan med några bitar parmesanost och vi lovar att du och dina gäster kommer få upp ögonen för parmesanosten som något mer än bara en smakförstärkare i mat.
Innehållsförteckning
Opastöriserad komjölk, salt, löpe.
Näringsvärde (per 100ml)
För att få benämnas parmesanost (eller Parmigiano-Reggiano som är det ursprungliga namnet på italienska) måste stenhårda kontroller både gällande tillverkningssätt och produktens slutgiltiga kvalitet genomgås. För att högsta möjliga smakupplevelse uppnås är det av yttersta vikt att köpa en ost som hanterats på rätt sätt. Därför köper vi in vår parmesanost direkt från vårt samarbetsmejeri utan några som helst mellanhänder.
För att undvika en torr, smaklös parmesanost bör man köpa en större bit än de du till vardags hittar i matbutiken. Ofta ligger dessa kantbitar på ca 150-200 gram. Därför säljer vi större bitar (minsta bit 500 gram) som på ett bättre sätt bibehåller önskad saftighet och bästa möjliga smakupplevelse.
Läs mer om det konsortium som kontrollerar äkta Parmigiano-Reggiano här.