Tjäna Pengar till Föreningen

Tjäna mest pengar till er förening genom att sälja äkta parmesanost KlassParmesan

Tjäna pengar till föreningen så att ni och era lag kan fortsätta bidra till Sveriges fantastiska föreningsliv


De allra flesta klubbarna i Sverige är i konstant behov utav att tjäna pengar till föreningen för att på så sätt kunna finansiera verksamheten. En viktig del av denna finansiering är föreningsförsäljning utförd utav föreningens medlemmar.

Oavsett ert behov och er struktur för hur detta brukar gå till finns vi här på KlassParmesan för att guida er till er bästa föreningsförsäljning någonsin! 

Vi har stor erfarenhet av föreningsförsäljningar av alla dess slag. Allt ifrån de allra enklaste försäljningarna där all förtjänst samlas i en enda pott, till mer komplexa strukturer där försäljningen är uppdelad i olika grupper (till exempel lagvis) med fördelning av förtjänst mellan den centrala föreningen å ena sidan, och olika lagkassor å andra sidan. 

Ofta har olika lag olika grad av engagemang för föreningsförsäljning och lagförsäljningar. Detta beror ofta på tidigare försäljningsvana, och på hur insatta och engagerade föräldrar i olika lag eller årskullar är. Då kan det vara skönt och värdefullt att få rätt stöd för att skapa en struktur för att tjäna pengar till föreningen.

Har ni idag ingen struktur, eller vill ni titta över er existerande, så kan vi på KlassParmesan hjälpa er med delar såsom att hitta rätt balans mellan föreningens och respektive lags förtjänstnivå. 

Pengar till Föreningen?

Vi hjälper er från A till Ö

Vi hjälper föreningslivet i Sverige leva & blomstra

Föreningsförsäljning – Hur & Varför?

1. Föreningslivet är otroligt viktigt för samhället i stort

För ett levande förenings-Sverige behövs både ideella krafter och pengar utifrån. Medlemsavgifter är givetvis en grundbult i många föreningar, men ett av föreningars viktigaste syften är att inkludera så många som möjligt i samhället. Därför hålls kostnaden för medlems- och träningsavgifter nere. Detta resulterar dock i att alla (med några få undantag) föreningar behöver förlita sig på ytterligare finansiering för att kunna bedrivas. 

Föreningslivet är bland annat otroligt viktigt då det kommer till att hålla befolkningen frisk genom fysisk träning, och i många områden är det en hjälp för unga att hålla sig borta från missbruk av alkohol & droger och att hamna i skadliga umgängen. Föreningslivet står för människors rätt och lika värden, och dess nytta i samhället kan inte underskattas!

2. Tjäna pengar till föreningen – Att driva en förening kostar mycket pengar

Ibland är det lätt att luras att föreningslivet är mer eller mindre gratis. Sanningen är att det kostar mycket pengar för att få en förening att gå runt. I vissa fall förlitar man sig i mångt och mycket på ideella kraftansträngningar vilket håller nere löner & ersättningar för ledare, kansli och administration. Men ofta kostar även detta pengar eftersom de som åtminstone jobbar större delen av sin tid med detta såklart behöver ha lön! 

Att bedriva träning och tävlingsverksamhet (planhyror, domaravgifter med mera) kostar alltid pengar, det samma gäller hyra och underhåll av föreningens anläggningar, material & utrustning som behövs för att bedriva och utveckla verksamheten och mycket annat.

Kort och gott; De som är med i föreningar får så mycket gott ut utav det, men vi måste alla hjälpas åt att se till att föreningen lever vidare och utvecklas. Då behövs pengar, och här kan KlassParmesan hjälpa till!

3. Varför behöver vi tjäna pengar? Uppfyll gemensamma mål för både förening & lag

Ibland kan det kännas ”långt borta” för medlemmar när de säljer olika saker för föreningens bästa. Därför är det väldigt viktigt att vara tydlig i sin kommunikation om varför man behöver tjäna pengar. Kanske har föreningen planer på att renovera klubbstugan, köpa in nya redskap, köpa in en ny häst till ridklubben eller lägga om konstgräsplanen? Att tydligt måla upp en bild kring varför pengar behövs ger engagemanget & motivationen en skjuts!

För att ytterligare bygga motivation kan det i många fall hjälpa att ha en viss uppdelning mellan föreningens förtjänst och enskilda lags del av pengarna. Att säga att t.ex. 70% av förtjänsten tillfaller laget och 30% föreningen ger ofta en extra morot då belöningen känns lättare för lagen att ta på. En annan variant är att säga att man från föreningens håll bestämmer ett passande antal som medlemmarna förväntas sälja, och att all föreningsförsäljning som överstiger detta tillfaller laget/gruppen som sålt.

Här är det viktigt att tänka till vilket upplägg som passar just er förening bäst, och detta är något vi på KlassParmesan gärna hjälper er komma fram till!

Kontakta oss idag och låt oss hjälpa er förening tjäna ihop riktigt bra med pengar till verksamheten