Avokado- och Parmesanostomelett med aromatiska örter
Ingredienser (ca 4 portioner)
- 6 ägg
- 40 ml mjölk
- 30 g Parmigiano-Reggiano, riven
- Gräslök
- Salt och peppar
- 1 avokado
- 1 knippe ruccola
- 120 g hyvlad Parmigiano-Reggiano
- 30 g smör
- ”Pink Peppercorns” (om du har – OBS! Ej samma sak som rosépeppar!)
Släng ihop en enkel, välsmakande omelett till lunch!
1. Vispa ihop ägg, Parmigiano-Reggiano och mjölk i en skål med en gaffel; tillsätt salt och peppar och smaka av med några strån av upphackad gräslök.
2. Skala och halvera avokadon och skär sedan varje halva i tunna skivor. Krydda den med salt och peppar.
3. Hetta upp en non-stick panna med en diameter på 12-15 cm, pensla botten med smör och häll i en fjärdedel av äggblandningen. Tillaga på båda sidor och forma sedan ytterligare 3 omeletter med den återstående blandningen.
4. Fyll varje omelett med avokado, ruccola och hyvlad parmesanost. Strö ev. över några ”Pink peppercorns”.