Avokado- och Parmesanostomelett med aromatiska örter

Recept 6 Avokado och parmesanostomelett med aromatiska örter

Ingredienser (ca 4 portioner)

  • 6 ägg
  • 40 ml mjölk
  • 30 g Parmigiano-Reggiano, riven
  • Gräslök
  • Salt och peppar
  • 1 avokado
  • 1 knippe ruccola
  • 120 g hyvlad Parmigiano-Reggiano
  • 30 g smör
  • ”Pink Peppercorns” (om du har – OBS! Ej samma sak som rosépeppar!)

Släng ihop en enkel, välsmakande omelett till lunch! 

1. Vispa ihop ägg, Parmigiano-Reggiano och mjölk i en skål med en gaffel; tillsätt salt och peppar och smaka av med några strån av upphackad gräslök.

2. Skala och halvera avokadon och skär sedan varje halva i tunna skivor. Krydda den med salt och peppar.

3. Hetta upp en non-stick panna med en diameter på 12-15 cm, pensla botten med smör och häll i en fjärdedel av äggblandningen. Tillaga på båda sidor och forma sedan ytterligare 3 omeletter med den återstående blandningen.

4. Fyll varje omelett med avokado, ruccola och hyvlad parmesanost. Strö ev. över några ”Pink peppercorns”.