Parmesanostglass
Ingredienser (ca 4 portioner)
- 500 ml vispgrädde
- 115 g ekologiskt brunsocker
- 115 g finriven Parmigiano-Reggiano
- 800 g hackade, mogna jordgubbar
- Nymalen svartpeppar
- 1 msk god lagrad balsamvinäger
Parmesanost i glass… Nä, nu måste ni väl ändå skämta? Nej, det gör vi absolut inte. Väldigt speciell smak, men ack så god och definitivt något era gäster inte hade räknat med! Otroligt enkel att göra dessutom.
1. Koka upp grädden med sockret under konstant omrörning, ta sedan bort från värmen och tillsätt den rivna Parmigiano Reggiano-osten, rör om tills den smält. Låt svalna och skrapa sedan in blandningen i en frysbox, täck över och frys in över natten.
2. Servera med hackade jordgubbar, en gnutta mald svartpeppar, och en klick klibbig balsamvinäger – gärna äkta balsamvinäger från Modena ”Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P.”.