Potatiskakor med Parmesanost och Pilgrimsmusslor

Recept 7 Potatiskakor med parmesanost och pilgrimsmusslor

Ingredienser (ca 2 portioner)

Potatiskakor:

  • 200 g potatis
  • 110 g Parmigiano-Reggiano, riven
  • 2 äggulor
  • 2 tsk persilja
  • Salt och svartpeppar
  • 4 msk vanligt mjöl
  • 30 g smör

Citron-Beurre Blanc:

  • 1 schalottenlök, skivad
  • 4 msk vitt vin
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 tomat, skalad, kärnad och hackad

Pilgrimsmusslor:

  • 6 skivor parmaskinka
  • 6 pilgrimsmusslor, tvättade
  • 2 msk olja

Vid servering:

  • 12 sparristoppar
  • 2 msk olja

 

Låt er inte skrämmas utav att ingredienslistan ser lite längre ut – detta är en superenkel rätt att tillaga! Otroligt god balans mellan grundsmakerna. Se till att imponera på vännerna med detta enkla mästerverk!

1. Potatiskakor: Koka potatis och mosa. Rör ner Parmigiano-Reggiano, äggulor, persilja, salt och peppar. Forma blandningen till biffar med fuktiga händer och lägg dessa i mjöl. Koka i smör i 4-5 minuter tills de är vackert gyllene.

2. Pilgrimsmusslor: Linda en skiva parmaskinka runt varje pilgrimsmussla. Säkra med en cocktailpinne, ringla över olja och stek i 4-5 minuter.

3. Citron-Beurre Blanc: ”Svetta” schalottenlöken, tillsätt vitt vin och reducera. Tillsätt vispgrädde och reducera igen. Ta av värmen och vispa sakta runt. Tillsätt citronskal och saft och tomat. Krydda efter smak.

4. Till servering: Stryk sparristopparna i olja, krydda och stek i 5-7 minuter tills de är mjuka. Lägg upp och servera allt när sparrisen är klar.