Vårens pasta med Parmesanost
Ingredienser (ca 4 portioner förrättsstorlek alt. 2 portioner som huvudrätt)
- 250 g spagetti
- 40 g riven Parmesanost
- 100 g sparris, halverade & skurna i 2 cm långa längder
- 100 g färska trädgårdsärtor
- 100 g rosenbönor, putsade, strängar borttagna och skurna i 2 cm långa längder
- 20 g smör
- 150 ml vispgrädde
- En stor näve basilikablad, plus extra att servera
- Saft från en halv citron
- Skal från en citron
- Salt och peppar
- Extra virgin olivolja, vid servering
En fräsch, vårig pastarätt som både är enkel att tillaga och otroligt god.
1. Koka spaghettin i kokande saltat vatten, enligt förpackningens anvisningar, tills den är al dente. Låt rinna av och häll i riven Parmigiano-Reggiano. Håll varm.
2. Koka under tiden grönsakerna separat i kokande saltat vatten (sparris: 3-4 minuter, ärtor: 2-3 minuter, rosenbönor: 2-3 minuter) låt rinna av och häll snabbt ner i kallt vatten. Låt rinna av igen.
3. Smält smör i en kastrull och rör ner grönsakerna. Koka på låg värme för att värma upp grönsakerna i 2 minuter.
4. Rör i grädden, basilikan, citronsaften, skalet av halv citron och en rejäl nypa svartpeppar. Lägg i spaghettin och rör tills den är väl täckt av sås.
5. Servera toppad med den hyvlad Parmigiano-Reggiano och lite basilika, citronskal, peppar och en skvätt extra virgin olivolja.