“Tack vare KlassParmesans lättsålda produkter där vi tjänade så mycket per såld ost överträffades alla våra förväntningar”

Tjäna pengar till laget - Hovåsskolan klass 6A sålde parmesanost och tjänade över 16000 kronor till klassen

25 glada elever från klass 5B på Hovåsskolan lyckades tjäna ihop 16.620 till deras sommaraktivitet genom att sälja parmesanost tillsammans med KlassParmesan. Vi har pratat med några av klassens duktiga säljare för att höra med dem hur deras upplevelse var. Dessutom bjussar de på några riktigt bra tips!

Grattis till en bra försäljning – hur var det att sälja parmesanost?

“Det var både roligt och mycket enklare än vad jag trodde! Jag har sålt kakor & strumpor innan och detta var mycket enklare. De som köpte sa också att det var kul att vi sålde en lite annorlunda produkt och inte samma saker som alla andra.”

“Min pappa sa innan vi började sälja att han älskar parmesan, men jag trodde kanske att det skulle vara lite svårsålt jämfört med jultidningarna jag brukar sälja. Men jag märkte snabbt att det inte alls var svårare! Typ alla man frågade ville köpa!”

“Sedan var det jättebra att vi tjänade så mycket på det vi sålde trots att osten i sig hade ett så bra pris. Så eftersom vi snabbt tjänade ihop så mycket pengar så blev det ännu roligare att sälja. Man blev peppad på att sälja ännu mer!”

Det låter ju kanonbra! Men vad tyckte de som köpte ost av er när de väl hade köpt och smakat på parmesanosten?

“Alla jag har pratat med tyckte den var supergod! Mina föräldrar som verkligen är kräsna med parmesanost sa att det var den bästa parmesanosten de har ätit och de kommer lätt köpa på sig mer nästa gång. Och jag själv som egentligen inte gillar ost tyckte till och med att den var svingod!”

Vad roligt. Vi älskar klasser & lag som tjänar massa pengar och nöjda köpare! Vad är era bästa tips för andra grupper som ska sälja då?

“Alla sätt fungerade faktiskt bra för osten var så lättsåld, men där jag enklast fick in beställningar var nog från pappas jobb. Han jobbar på Stadium och han la fram beställningslistorna i personalrummet. Sedan när han kom hem med listan var det typ 10 personer som hade skrivit upp sig.”

“Ibland hjälpte det att berätta lite om osten. Typ att det var äkta parmesan och att den kom direkt från Italien. Men annars är nog mitt bästa tips att bara kontakta så många som möjligt. Jag ringde runt till släktingar och mammas & pappas kompisar och nästan alla jag ringde ville köpa. Så ju fler jag ringde desto mer sålde jag.”

“Min pappa har en gruppchatt med sina kompisar och han frågade i deras grupp om de ville stötta mig genom att köpa parmesanost och jag tror att typ alla som var med i den chattgruppen köpte. Det var verkligen enkelt för mig och pappa sa att parmesanost är lätt en sån produkt som man kan fråga ifall vännerna kan tänka sig att köpa.”

“Eftersom vi sålde när det var Corona så fick vi vara lite försiktiga. Men jag och en till gick runt och knackade dörr och det gick jätteenkelt. Vi fick vara noga såklart med att inte stå för nära men det var inga problem och typ alla som öppnade köpte iallafall en ost, och de tyckte att parmesanost var en rolig sak att köpa från oss.”

Tjäna pengar till klassen - Stolta elever efter försäljning av parmesanost

Snyggt jobbat, vilka bra tips som andra skolklasser och idrottslag kan använda! Tror ni att ni skulle vilja sälja parmesanost med KlassParmesan även nästa gång ni säljer något för att tjäna ihop pengar till er klass eller ert lag?

“Ja, det skulle jag lätt göra! Det var så enkelt att sälja så man kan snabbt få ihop mycket pengar.”

“Ja, jag håller med. Sen har typ alla som köpte av mig sagt till mig och till mina föräldrar att jag ska höra av mig nästa gång vi säljer för de vill köpa mer av oss. Så då vet jag att om vi skulle sälja något igen så finns det redan de som vill köpa”

Vi på KlassParmesan vill tacka alla elever i Klass 5B på Hovåsskolan och gratulera till en lyckad försäljning! Nedan följer dessutom en kort intervju med klassens lärare Josefin Gadd som dessutom var gruppens kontaktperson för försäljningen.

Hovåsskolan sålde parmesanost och tjänade pengar till en klassresa

Josefin, lärare för Klass 5B på Hovåsskolan, valde KlassParmesan när det var dags att samla ihop pengar inför klassens avslutningsaktivitet; ett val hon inte ångrade! Vi fick en liten pratstund med Josefin där hon berättar om hennes & klassens upplevelser.

Vad roligt att ni valde att samarbeta med oss! Berätta om anledningarna till att ni valde KlassParmesan.

”Klassen skulle spritras efter sommaren 2021 och eleverna ville så gärna hitta på något kul tillsammans innan dess. Fånarna på Farmen i Västra götaland stod överst på listan. För att finansiera detta kontaktade jag Klassparmesan.se efter att ha blivit rekommenderad företaget av en tidigare kollega. Hon berättade att hennes klass lyckats sälja för så mycket att de tjänat in över 15.000 kr”. Vilket självfallet gav både mig och eleverna ett leende på läpparna. Detta skulle vi pröva!”

Vad hade ni för mål med er försäljning? Ett speciellt belopp ni ville komma upp i?

”Målet var att få ihop 12.000 kr och allt över detta hade eleverna kommit överens om att de ville skänka till Barncancerfonden.”

Vad fint av eleverna! Hur gick det med er försäljning då?

”Eleverna fick ihop över 16.000 kr på bara några veckor! Vilket innebar att över 4.000 kr kunde skänkas till Barncancerfonden! Det var tydligt att eleverna var glada och oerhört stolta över detta.”

Det förstår jag verkligen – riktigt bra jobbat! Varför tror du att det gick så bra för er?

”Jag tror det berodde på elevernas engagemang att både tjäna ihop pengar till klassaktiviteten och att skänka så mycket pengar som möjligt till något så viktigt som Barncancerfonden. Men även känslan av eget ansvar och samhörighet. Den andra aspekten är elevernas tankar om att grannar, familj och vänner möjligtvis var trötta på att köpa strumpor, kryddor eller ljus, och då blev parmesan ett mer nytänkande, roligare och godare alternativ!”

Slutligen Josefin, skulle ni rekommendera KlassParmesan till andra?

”Jag skulle råda dig som ledare, lärare, eller annan pedagog som jobbar med barn/ungdomar, att hoppa på parmesantåget! Magnus var en klippa att ha och göra med. Strukturerad, trevlig, hjälpsam och snabb på att återkoppla. Upplägget var smidigt och barnen hade superkul. Dessutom har vi fått feedback från många av föräldrarna som sagt att osten i sig var otroligt god! Sedan hade eleverna en fantastisk dag på sin klassaktivitet som de stolt och med många skratt fick uppleva tillsammans bara några veckor efter försäljningen av parmesanost!”

Vi på KlassParmesan tackar Josefin för de fina orden och gratulerar givetvis till en bra försäljning som innebar både möjligheten för klassen att få en sista, rolig aktivitet tillsammans samt en rejäl gåva till Barncancerfondens ovärderliga arbete – Tack!

Föreningsförsäljning - tjäna pengar till klubben

Vill er klass precis som Klass 5B på Hovåsskolan tjäna massa pengar till klasskassan?

Fyll i formuläret här!